Dramatiker


Thomas Lykke som dramatiker


Her kan du læse lidt om de stykker jeg har skrevet. Der vil også være link til forlag på nogen af stykkerne, så man kan bestille det hjem til gennemlæsning. Har du spørgsmål eller lignende er du velkommen til at tage kontakt til mig.

Thomas Lykke

Skuespiller & Dramatiker


JULEMUSICALSSTYKKE

GAVEFABRIKKEN


MUSIK

Frederik Bay

August Mittlestrass

Thomas Lykke


HANDLING:

På Julienborg nissegymnasium, hvor nisser lærer, hvordan man er en god nisse og, hvordan man behersker sin nisseglæde, går de unge nisseelever. De er meget interesseret i den fine gavebutik, Clausens Gavebod, hvor man først må befinde sig som uddannet nisse, så mennesker ikke opdager at det er nisser, som sælger julegaver i butikken. Efter at den nystartede elev, Buller, fortæller at hun har været dernede er nysgerrigheden hos de andre elever blevet så stor, at de tager chancen, trods at eleverne bliver advaret om at befinde sig i butikken. Desværre bliver de opdaget da de blander sig i en diskussion, mellem gavebutikkens bestyrer og hans personale, angående nissernes dimissionsfest. Det får konsekvenser for nisserne. De bliver taget til fange og indlogeret på gavefabrikken.  På Julienborg opdager lærerne elevernes fravær og forsøger straks at sætte en efterforskning i gang. Samtidig er de to el-nisser, Volt og Ampere travlt beskæftiget med at få skiftet sikringerne til Julienborg, så de kan trække alt den strøm som kræves, efter at der er blevet opført en stor gavefabrik på skolens atletikbane. Lederen på elværket, Watt, begynder at få dårlig samvittighed over, at nisserne er blevet taget til fange på fabrikken og forsøger at tale for, at de slipper nisserne fri. Dog uden held. I mens er nisserne blevet sat i arbejde af den onde Grum, som har en stor forkærlighed for at komme nisser i konfektpresseren. Nisserne får gode råd af den hårdtarbejdende nisse Karl-Herman, som længe har arbejdet på fabrikkens celle 4, hvor han er dømt til at lave dillelegetøj.

Hvordan skal det mon gå nisserne? Slipper de nogensinde ud af Grums hænder eller bliver de holdt fanget på gavefabrikken for evigt?


MANUS KOMMER SNARREST
STYKKE

JULEMANDENS SKAT


MUSIK

FREDERIK BAY

AUGUST MITTLESTRASS

CLAUS MAGNUSSEN

THOMAS LYKKE


HANDLING:

Ellen er en lille pige, som er bange for, at der gemmer sig monstre i hendes skab. Hun har derfor svært ved at sove om natten, selvom hendes mor, Betzy, fortæller hende, at der ikke findes monstre. Ellen bliver opsøgt af en god fe, som giver hende en skæbnebog, som hun kan læse i. Bogen ændrer i skæbnen ud fra læserens fantasi, og det er nu Ellens opgave som udvalgt at læse i skæbnebogen og finde ud af, hvordan troldene i skoven er havnet der, hvor de er. 
Troldene Grandis, Stjerna og Fimsen er tre søskende, som lever livet som rigtig teenage-trolde. De bruger hele natten på at lege og sover hele dagen væk. Men da vejret er begyndt at ændre sig i skoven, er troldene indkaldt til stormøde for at finde ud af, hvad der sker. De tre søskende får tiltusket sig opgaven at finde skovens dronning, Aurora, som i 100 år ikke har været til at finde. De tre trolde håber på, at opgaven med det samme kan skydes til jorden, og at de derfor bare kan gå hjem og sove. Men skæbnen vil noget andet. Det lykkes nemlig troldene at finde Aurora, og pludselig står de i en situation, hvor de bliver nødt til at finde ud af, hvor alle troldene kommer fra. 
Samtidig er de to skurke, Dr. Grim og Ignis, i gang med store planer i skoven. De kan stadig huske, hvor troldene kommer fra og må nu tage voldsomme midler i brug for at undgå, at troldene begynder at huske. De hidkalder den frygtindgydende Umbra, skyggen fra et andet rige, som kommer til verden for at skabe ondskab. I mellemtiden er den lille pige Ellen blevet så opslugt af skæbnebogen, at hun dårligt kan genkende sin mor. Derfor tager hendes mor bogen fra hende. Men da Ellen ikke længere læser i skæbnebogen, er skæbnen fri, og der kan ske forfærdelige ting, indtil hun igen får fat i bogen.
Vil det lykkes de tre trolde og Ellen at forstå og tro på julen, så det igen kan blive jul?


BESTIL MANUS TIL GENNEMLÆSNING
STYKKE

ELINE OG DEN MAGISKE SVOVLSTIK


MUSIK

FREDERIK BAY

AUGUST MITTLESTRASS

CLAUS MAGNUSSEN

THOMAS LYKKE


HANDLING


Eline er en lille forældreløs pige, der sidder på gaden og forsøger at tjene til dagen og vejen. Hun er blevet sendt på gaden for at sælge svovlstikker af den grumme børnehjemsbestyrer, fru Styg, der dårligt under pigen det daglige brød.
Men måske er der hjælp at hente for Eline. Hun bliver opsøgt af nissen Tip, og sammen tager de til Nisseland. Her skal de prøve at finde magi, som de skal bruge til at hjælpe Eline. For de har fået den idé, at Eline skal være nisse. Desværre har Julemanden meget travlt, og han kan ikke hjælpe. Mon ikke der er nogen af de andre nisser, som kan give et godt råd?
Vi følger Eline og Tips rejse - men tiden er knap. De skal nå at finde magi, inden Eline løber tør for svovlstikker og risikerer at blive smidt ud af børnehjemmet.


BESTIL MANUS TIL GENNEMLÆSNING
CIRKUS KANUTSKI

Siden 2015 har jeg skrevet og instrueret Danmarks største og ældste børnecirkus, Cirkus Kanutski. En jobtitel jeg er utrolig stolt og beæret over. 5 cirkus forestillinger er det blevet til, og undervejs har jeg haft flere hundrede børn og unge igennem manegen. Cirkus Kanutski er opført af Gribskov Ungdomsskole og er en bragende lokal succes, med mere end 2.000 publikummer årligt!